Canadese-Poolse-Britse herdenkingsplechtigheid – 10 september 2023

Op zondagmorgen 10 september waren we met 5 personen te gast op de Canadees-Poolse-Britse herdenkingsplechtigheid te Adegem. Het gemeentebestuur van Maldegem brengt dan hulde aan de tijdens WO II gesneuvelde militairen die daar begraven liggen.

20 minuten voor het begin van de plechtigheid dienden we op onze aangeduide plaats op de tribune te zitten zo kon om 10u de komst van de eregenodigden en de vertegenwoordiger van Z.M. de Koning aangekondigd worden.

De plechtigheid werd gestart met toespraken van de burgemeester van Maldegem en de Gouverneur van Oost-Vlaanderen. Het koor Canticorum zorgde voor een geslaagd rustmoment. Ook de kinderen van de plaatselijke scholen deden hun duid in het zakje waarna de diplomatiek raadgever van de Poolse ambassadeur het woord nam. Het muzikaal intermezzo werd verzorgd door de Silver Thistle Pipes & drums. Ook de muziekkapel van de Zeemacht gaf een meer dan geslaagd optreden. De Last post, een bezinningsmoment en de bloemhulde moesten het gebeuren afsluiten al werd deze laatste ingekort door het warme weer. Alle aanwezigen werden nog uitgenodigd op een receptie aangeboden door de gemeente Maldegem.